Tropische Fruitsalade

Een heerlijke tropische fruitsalade als ontbijt of gewoon als heerlijk tussendoortje! Zeker in de lente en de zomer is een tropische fruitsalade heerlijk. Het is echter iets waar je altijd wel van kunt genieten. En het is natuurlijk ook een perfect nagerecht om van te genieten. Het is niet gek om te ontdekken wanneer je eigenlijk van een tropische fruitsalade kunt genieten.

Wat heb je nodig om een tropische fruitsalade te maken? (voor vier personen)

  • 1 citroen, uitgeperst
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 ananas
  • 1 mango
  • 2 el gemalen kokos (bakje 55 g)
  • 3 takjes munt, de blaadjes in reepjes

Hoe maak je een tropische fruitsalade?

Allereerst zorg je natuurlijk dat je alle ingrediënten in huis hebt. Hierna kun je volop aan de slag! Start met het mengen van de honing en het sap van de citroen. Maak vervolgens de ananas gereed door de kroon eraf te snijden en de schil te verwijderen. Haal ook de harde kern uit het midden van de ananas. Vervolgens kun je de ananas in de lengte gaan snijden. Maak vier gelijke stukken. Hierna is het een peulenschilletje om de ananas in kleine stukken te verdelen.

Hierna dien je de mango schoon te maken. Natuurlijk haal je de pit eruit! Snijdt de mango in mooie delen en marineer het met de mix van citroen en honing. Geef het minimaal tien minuten om goed in te trekken.
De laatste stap is om de kokos in de pan (zonder olie of boter) mooi bruin te bakken. Mix al het fruit en sprenkel de kokos en ook de munt over de mix van fruit!

Hierna is het tijd om lekker te gaan smullen!
Een tip!

Heb je trek in wat kouds? Dan kun je er natuurlijk een heerlijk koude bol ijs bij serveren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *