Klassiek Fruitsalade Recept

Een verse fruitsalade is overheerlijk. Het is erg lekker om deze zelf te maken. Een verse fruitsalade is binnen een mum van tijd klaargemaakt. De bereidingstijd van een salade is immers maar een kwartier. Je kunt allerlei fruitsoorten naar keuze gebruiken om de salade zo lekker mogelijk te maken. Wanneer je graag een frisse maaltijd wilt eten, is een fruitsalade het aanraden waard. Maar ook als een voorgerecht tijdens een maaltijd, is een verse fruitsalade het proberen waard.

Fruitsalade Ingrediënten

  • 150 gram aardbeien
  • 2 bananen
  • 2 Sinaasappels
  • 2 peren
  • 1/2 Meloen
  • 1/2 Ananas

Bereidingswijze

Als eerste moeten de aardbeien schoongemaakt worden. Wanneer de aardbeien schoon zijn, kunnen ze door midden gesneden worden. Vervolgens moeten ook de peren even afgespoeld worden onder de kraan. Daarna kunnen deze geschild worden en in partjes worden gesneden. De sinaasappels moeten eveneens geschild worden. Doe dit met een scherp mes. Zorg ervoor dat het vliesje van de sinaasappels wordt meegenomen. De partjes kunnen uit de sinaasappel worden gesneden en knijp vervolgens het sap eruit. Ook de ananas en de meloen moeten goed schoongemaakt worden. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes.

Wanneer al het fruit is gesneden, kan dit bij elkaar gevoegd worden. Doe vervolgens de banaan erbij, deze moet er als laatste bij gedaan worden. Maak de salade op zoals je dat zelf graag wilt. Je kunt hiervoor allerlei creaties gebruiken. Een beetje slagroom erbij kan ook erg lekker zijn.Fruitsalade Tips

Zoals gezegd is het erg lekker om de fruitsalade met slagroom te serveren. Maar je kunt de salade ook gebruiken in combinatie met andere gerechten. De salade kan er ook voor zorgen dat een maaltijd compleet wordt. Bijvoorbeeld door het als voorgerecht te serveren. Maar het is mogelijk om de verse fruitsalade als nagerecht te reserveren.

Het is natuurlijk ook mogelijk om allerlei andere fruitsoorten aan de salade toe te voegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van appel, kiwi of perzik? Een groot voordeel van een fruitsalade is het feit dat je er allerlei soorten fruit aan toe kunt voegen. Wanneer je een bepaalde fruit soort erg lekker vindt, kun je er voor kiezen om deze naar voren te laten komen.

Een fruitsalade kan ook heel goed dienen als een vervanger van een normale maaltijd, bijvoorbeeld de lunch. Het is niet alleen erg lekker, maar het is ook nog eens ontzettend gezond. Wanneer je er voor kiest om een verse fruitsalade te nemen in plaats van iets anders vettigs, maak je een zeer verstandige keuze.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *