Fruitsalade met limoen en crème fraîche

Lekker smullen in de zomer! Een heerlijk zomers nagerecht of gewoon lekker als tussendoortje. Of misschien wel voor je ontbijt of lunch. De fruitsalade met limoen en crème fraîche is eigenlijk geschikt voor ieder deel van de dag. En het is natuurlijk heerlijk om er volop van te genieten. Het is lekker fris, licht en ook nog eens erg gezond. En dat is natuurlijk een combinatie waar veel mensen van houden. Tijd voor jou om het ook eens uit te proberen?

Wat heb je nodig om de fruitsalade met limoen en crème fraîche te maken? ( voor vier personen)

  • 200 gr honingmeloen, in blokjes
  • 200 gr verse perzik, in blokjes
  • 200 gr aardbeien, gehalveerd
  • 100 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel honing
  • 1/2 eetlepel limoensap
  • 1/4 theelepel limoenrasp

Hoe maak je de fruitsalade met limoen en crème fraîche ?

Eigenlijk is het een heel gemakkelijk en eenvoudig recept. Je kunt het ook in een handomdraai klaar hebben.
Je begint met het schoonmaken van het fruit. Snijdt de honingmeloen open en haal de zaadjes eruit. Snijdt het hierna in blokjes. Maak ook de perziken schoon, schil ze en haal natuurlijk de pit eruit. Hierna snijdt je ook deze in blokjes. Vervolgens maak je de aardbeien schoon en snijdt je ze mooi in twee delen. Hierna kun je ze allemaal samenvoegen (als je dit nog niet hebt gedaan).
Vervolgens meng je het fruit mooi en voeg je er een eetlepel honing aan toe, een halve eetlepel limoensap en een kwart theelepel limoenrasp. Mix het mooi met elkaar en je kunt het gaan serveren!
Een tip?!

Voeg een heerlijk bolletje schepijs toe aan het frisse fruit! Zeker in de zomer zul je er punten mee scoren als je het met anderen deelt! En anders kun je er natuurlijk zelf volop van genieten. Toch? !

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *