Fruitsalade met chocoladesaus

Ben jij een chocoladeliefhebber? Fruit en chocolade is een combinatie die bijna altijd goed werkt. Niets is heerlijker dan een fruitsalade met chocoladesaus als toetje. Met dit gerecht combineer je gezond met ongezond. Deze fruitsalade maak je in slechts 20 minuten. Je zult deze fruitsalade ongetwijfeld vaker gaan maken. Jouw vrienden en familieleden zullen ongetwijfeld blij zijn als ze dit als toetje voorgeschoteld krijgen. Met dit recept kun je genoeg maken voor 6 personen.

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 500 gram aardbeien
  • 2 kiwi’s
  • 1 blik lychees
  • 100 gram pure chocolade
  • 1 blikje of pakje kokosmelk

Bereiding

Was de aardbeien, verwijder de kroon en halveer ze. Schil de kiwi’s je en snijd ze in plakjes. Ook de bananen pel je en snijd je in plakjes. Laat de lychees uitlekken. Schep het fruit in een ruime schaal. Breek de chocolade in stukjes en doe het in een pan met de kokosmelk. Verwarm dit totdat de chocolade is gesmolten. Roer het goed door elkaar om er een heerlijke chocoladesaus van te maken. Gebruik satéprikkers om het fruit in de chocoladesaus te dopen. Je kunt eventueel ook de fruitsalade over 6 borden verdelen en op elk bord een beetje chocoladesaus gieten.

Variaties

Je kunt deze fruitsalade ook maken met andere soorten fruit. Druiven, appel en ananas zijn bijvoorbeeld ook lekker met chocolade. Of maak gebruik van frambozen en verschillende soorten bessen. Het fijne bij fruitsalades is dat je toe kunt voegen wat je zelf lekker vindt.
Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *