Fruitsalade als tussendoortje

Steeds vaker zie je dat fruitsalades gezien worden als maaltijdsalades en dat mensen ze gebruiken om af te vallen. Een fruitsalade is echter prima te gebruiken als tussendoortje. We raden je dan ook aan om fruitsalades niet als complete maaltijd te zien. In dit artikel leggen we die gedachte uit.

Fruit en suikers

Het is van fruit bekend dat er veel suikers in zitten. Nu zijn dit allemaal natuurlijke suikers, waardoor de inname alsnog verantwoord is. Maar teveel suikers leiden tot een aanmaak van meer insuline en resulteren in een verhoogde vetopslag. Wanneer je dus niet dikker wil worden, is het beter om op zoek te gaan naar salades met minder suikers en dus minder fruit.
Maar fruit is wel erg lekker en dus ideaal als een vervanger voor ongezonde tussendoortjes. Neem daarom fruit mee naar je werk voor als je even trek hebt. Een bakje met fruit is doorgaans voldoende. Wissel daar genoeg in af, om tot een gevarieerde fruitsalade te komen.

Maaltijdsalades en fruit

Wil je per sé fruit in je maaltijdsalade? Gebruik dan een salade waarin dat mogelijk is. Wanneer je bijvoorbeeld een maaltijdsalade met kip en rucola hebt, is een stukje perzik heerlijk. Je kunt deze in partjes snijden en door de salade mengen. Het zal zorgen voor een frisse, zoete smaak zonder dat het fruit overheersend is.
In de zomer is het lekker om ijsbergsla te mixen met noten en zaden en hier een halve citroen in uit te knijpen. Als je wel wat gewend bent en van citroen houdt, kun je zelfs partjes citroen door de sla mengen. Dit zorgt voor een frisse salade.

Tot slot zijn aardbeien altijd een welkome toevoeging in salades. Je kunt aardbeien gebruiken als zoetmaker van een wat bittere salade. Denk bijvoorbeeld aan een salade met veel paprika en tomaat. Daar wil je soms wel eens wat zoets bij. Aardbeien zijn daar helemaal perfect voor.
Conclusie

Salades doen het goed in de wereld van diëten en afvallen, omdat ze voor veel smaak kunnen zorgen. Fruitsalades zijn enorm geliefd, maar ook dikmakers als je niet uitkijkt. Er zitten namelijk veel suikers in. Wanneer je fruitsalades wil eten, adviseren we om dat als tussendoortje te doen of om delen van een fruitsalade door een gewone maaltijdsalade te husselen. Zo kun je in smaak variëren en creëer je voor jezelf de lekkerste maaltijdsalades. De ervaring leert dat je vanzelf meer gaat experimenteren met dergelijke salades en tot de lekkerste creaties komt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *